23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 103. Yılı Okulumuz BAL' da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 103. Yılı  Okulumuz BAL' da  Coşkuyla Kutlandı. Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Sn.Remzi ÖZKARA' nın pano çalışmasının görsellerini ve okul bahçemizde gerçekleştirilen törende sevgili öğrencimiz Nisanur ÇAKIR' ın yaptığı konuşmanın kısa bir metnini aşağıda sunuyoruz; Değerli öğretmenimize ve öğrencimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar;

Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrası ve bağımsızlık mücadelemizin 103. Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen Ulusumuzun uyanışı; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.Demokrasimizin beşiği olan TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ulusal egemenlik varlığını burada göstermiştir.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün öncülüğünde ve Ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlenmiştir.

Kurtuluş Savaşı’ nın olağanüstü koşullarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetiminin oluşturulması, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarının başarıya ulaşmasında büyük rol oynamıştır.

ATATÜRK’ ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’ ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur.

Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerler vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur.Ulus olarak topyekün katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihi, Türk Ulusu’ nun iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milleti’ nin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “en büyük devrimim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ ni korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız.

103 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimi, özgürlüğümüzü kazandıran ATA’ mızı daha çok özlüyor, O’ na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Aldığımız emanetin ve sorumlulukların da bilincindeyiz.

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm Ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutluyorum. Coşku ve heyecanı paylaşıyorum. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyorum.

25-04-2023

16-04-202316-04-202316-04-202316-04-2023