12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" Kapsamında Okulumuz Öğrencileri İnteraktif Etkinlik Gerçekleştirdi.. İyi Seyirler Dileriz..

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" Kapsamında Okulumuz Öğrencileri İnteraktif Etkinlik Gerçekleştirdi.. Katkılarından Dolayı Sevgili Öğrencilerimize ve Etkinliği Düzenleyip Biçim Veren Öğretmenimiz sayın İlker AHLATLI' ya Teşekkür Ederiz..

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 100. Yıldönümünü ve Mehmet akif ERSOY' u rahmetle anıyoruz. T.B.M.M.'sinin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimiz  Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Güftesi, Anadolu'da Millî Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınmış şiirdir. Şairin Kurtuluş Savaşı' nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir. Bestesi Osman Zeki ÜNGÖR' e aittir. Orkestrasyonu Edgar MANAS tarafından yapılmıştır.

İyi Seyirler Dileriz..

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" Kapsamında Okulumuz Öğrencilerinin Gerçekleştirdiği İnteraktif Etkinlik..

Yayın: 15.03.2021 - Güncelleme: 15.03.2021 07:40 - Görüntülenme: 298