106 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" Şiarıyla Tarihe Altın Harflerle Yazılan Çanakkale Zaferi Destanı' nı Okulumuzun Sevgili Öğrencileri Bir "BAL Online Anma Töreni" Gerçekleştirerek İzlenimlerinize Sundu.

106 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" Şiarıyla Tarihe Altın Harflerle Yazılan Çanakkale Zaferi Destanı' nı  Değerli Öğretmenimiz Sultan AKSOY' un Rehberliğinde Okulumuzun Sevgili Öğrencileri Bir BAL Online Anma Töreni Gerçekleştirerek İzlenimlerinize Sundu.

Gerçekleştirilen Anma Töreninde 18 Mart Çanakkale Zaferi' nin Anlam ve Önemine Dair Türk Tarihsel Gerçekliğinde ki Detaylar Öğretmenimiz Sultan AKSOY ve Sevgili Öğrencilerimizce Metinsel, Şiirsel ve Şarkılaştırılmış Biçimiyle Çevrimiçi Belgesel Video Paylaşımda İzleniminize Aşağıda Sunulmuştur.

Değerli Öğretmenimiz Sultan AKSOY' a ve BAL' ın Birbirinden Özel Aydınlık Öğrencilerine Emek ve Çabalarından Dolayı Teşekkür Eder, İyi Seyirler Dileriz..

Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünü Kutluyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde bu Toprakları Bize Mukaddes Bir Vatan Olarak Emanet Eden Tüm Şehitlerimizi, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Olmak Üzere Tüm Kahramanlarımızı Rahmetle, Şükranla Anıyoruz.

Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun.

Türk Yurdu Varolsun.

Türk Irkı Sağolsun.

Kısaca 106. Yılında Çanakkale Zaferimiz;

Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Boğazı'nı savaş gemileriyle zorlayarak aşma, böylece İstanbul'a kavuşma isteği Avrupa büyük devletlerinin öteden beri özlemidir.

1914 yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla İngiltere ve Fransa işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada'dan Boğaz'ın ağzına doğru yaklaştılar. Buradan istihkamlarımıza doğru ateş açtılar, İngilizler Seddülbahir ve Ertuğrul tabyalarını, Fransızlar da Anadolu yakasında Kumkale ve Orhaniye tabyalarını havantopu ile dövdüler.

Bombardıman sırasında Türk tabya ve bataryaları büyük zarar görmüştü. Amiral Robeck Fransız gemilerini geri çekerek İngiliz savaş gemilerini ileri sürdü. Tam bu sırada müthiş patlamalar oldu. Bouvet ve Suffren savaş gemileri mayına çarparak sarsıldılar, manevra kabiliyetini kaybettiler. Bir gece önce Nusret mayın gemisinin döşediği mayınlar görevlerini yapmışlardı. Boğazın berrak sulan üzerinde bir dev gibi yatan Bouvet ve Suffren'e tarihi Hamidiye bataryamızın keskin nişancıları ateş açtılar.

«Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.» ve öyle de oldu..

Çanakkale savaşlarında 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştü. Düşman kayıpları ise bu rakamın üstündedir.

Çanakkale savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal' in başarısı ilerde başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı oldu.

Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir.

Yayın: 18.03.2021 - Güncelleme: 18.03.2021 15:07 - Görüntülenme: 38