BAL 5. LİSELER ARASI KUR´AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI

Bandırma Anadolu Lisesi´ nde yılsonu etkinlikleri devam ediyor. Okul Müdürü Ali İhsan TEKİN, Bandırma Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Liseler Arası Kur´an-ı Kerim´ i Güzel Okuma Yarışması etkinlikleriyle kendi geleneklerini oluşturmaya devam ediyor dedi.

Bandırma Anadolu Lisesi 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Liseler Arası Kur´an-ı Kerim´ i Güzel Okuma Yarışması düzenledi. Bandırma´ da ki bütün liselerin katıldığı yarışma beğeniyle takip edildi. Proğram saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur´an-ı Kerim´ i güzel okuma yarışmasına 16 liseden katılım gerçekleşti. İlk olarak kura çekilerek yarışmada yer alacak öğrencilerin sıraları belirlendi. Daha sonra öğrenciler sırayla gelerek jürinin ve izleyicilerin karşısında Kur´an-ı Kerim´ den ayetler okuyarak derece elde etmeye çalıştılar. Yarışmayı organize eden BAL Okul Müdürü Ali İhsan TEKİN yaptığı açılış konuşmasında "Bu yıl 5. sini düzenlediğimiz Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışmasına gösterdiğiniz ilgiye ve öneme teşekkür ederim. Bu yarışmanın yapılmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mutlu ASLAN´ a ve İlçe Müftümüz Sayın Hamdi GEVHER´ e çok teşekkür ediyorum. Bizler sadece okulumuzda akademik başarıya odaklanmış bir gençliği hedeflemiyoruz, Allah´ ın Resulünün hayatını ruhuna örnek alan, Hz. Ömer´ in adaletini, Hz. Ali´ nin cesaretine, Hz. Osman´ ın ebedi hayatını da örnek alan ve yaşama geçiren bir gençliği hedefliyoruz. O nedenle bu tür yarışmalara özel bir önem gösteriyoruz. Katılan okullarımıza, gerek ilçemizden gelen, gerek çevre ilçelerimiz Manyas, Erdek, Susurluk ve Gönen´ den gelen konuklarımıza ve okullarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftümüz Hamdi GEVHER, Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Emrah ÖZCAN, Vaiz Abdurrahim AMCAOĞLU´ nun jüri üyeliği yaptığı yarışmada öğrenciler bireysel olarak Kur´an-ı Kerim´ i yüzünden okuma, makamlı okuma, Tecvidli okuma ve makamlı okuma gibi puanlandırmalara tabi tutuldular.Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

13-05-2019 13-05-2019 13-05-2019 13-05-2019 13-05-2019

Etiketler : KURAN-I KERİM