21 Mart Nevruz Bayramı

21 Mart Nevruz Bayramı ve Baharın Gelişi BAL´ da Coşkuyla Kutlandı..

Okulumuz Bandırma Anadolu Lisesi´ nde 21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası ve Nevruz Bayramı okul bahçesine 100 adet ağaç dikilerek kutlandı; baharın gelişi davul ve zurna eşliğinde okul öğrencilerinin katılımıyla sürdürülen şenlikle tamamlandı.

21-25 Mart Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Bandırma Anadolu Lisesinde düzenlenen Nevruz ve ağaç dikimine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mutlu ASLAN, ilçe MEM Şube Müdürlerimiz, davetli Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerimiz coşkuyla katıldı.

Doğa sevgisiyle ilçemizde tanınan Fettah KARA tarafından yetiştirilip karşılıksız verilen 100 adet servi cinsi fidanlar, okulumuz Bandırma Anadolu Lisesi bahçesine geçen seneki dikime rağmen çıkmayan ağaçların yerine titizlikle dikildi. Baharın gelişini ateşten atlayarak karşılayan öğrenci ve öğretmenler geleneksel halat çekme, töresel demir dövme, yumurta tokuşturma v.b. etkinliklerinin eşliğinde ve coşkusu içerisinde fidan dikimini birlikte gerçekleştirdi. Davullar ve zurnalar eşliğinde öğretmenler ve öğrenciler günün anlam ve heyecanı içerisinde gönüllerince eğlenmenin tadını yaşadılar. Gün boyunca bahçemizde kurulan servis masasından öğrencilere ve konuklarımıza lokma ikram edildi.